Ett hotell för vila, möten, inspiration och reflektion

Hotel von Kraemers dörrar är alltid öppna för dig. Hotellet invigdes hösten 2014, och ligger i den lummiga stadsdelen Kåbo, nära Uppsala slott med utsikt över staden. Här kan du bo mitt i unika kulturmiljöer nära city, med gångavstånd till högklassig vård, vetenskap och forskning.

Hotellets läge i anrik miljö

Hotel von Kraemer är Uppsalas högst belägna hotell med utsikt över stadsdelen Kåbo och Uppsalas södra delar, snett mitt emot slottet i Uppsalas klassiska kulturmiljöer.

Hotel von Kraemer ligger i ett av Uppsalas lummigaste kulturmiljöer med parker, promenad- och joggingstigar inom räckhåll, nära Akademiska sjukhuset, Uppsala Science Park och Uppsalas södra infart. Alldeles i närheten ligger flera av Uppsalas klassiska kulturmiljöer som Uppsala slott och Vasaborgen, Botaniska trädgården med sitt ståtliga Linneanum och Carolina Rediviva vid Engelska parken. Flera kända museer finns också i kvarteret, till exempel Evolutionsmuseet, Uppsala konstmuseum, Fredens hus och Bror Hjorths Hus.

Inom 15 minuters

Läs mer

Vem var von Kraemer?

Hotel von Kraemer är naturligtvis döpt efter den lilla gatan i Kåbo som det ligger vid, von Kraemers allé. Gatan i sin tur är döpt efter en familj som verkligen har satt avtryck i Uppsala: familjen von Kraemer.

Robert von Kraemer var bland annat landshövding i Uppsala län 1830 –1862 och ligger begravd på Uppsala kyrkogård . Robert von Kraemer var en mycket respekterad och driftig person och uträttade mycket positivt för Uppsala län. Bland annat såg han till att flera åar muddrades, att landsvägarna blev mindre gropiga och han var delaktig i att grunda Sveriges Lantbruksuniversitet vid Ultuna. Han var också mycket kulturellt intresserad. Robert och hans hustru Maria Charlotta hade o...

Läs mer

Vår värdegrund

Hotel von Kraemer ska ge harmoni mellan gäster, medarbetare och omvärld och vill erbjuda den högsta upplevda boendekvaliteten i Uppsala.

 Vår värdegrund bygger på tankar och intentioner om hur vi vill arbeta och hur vi vill att våra gäster ska uppleva sin vistelse hos oss

Hotel von Kraemers värdeord är
ÖPPET, INSPIRERANDE OCH EMPATISKT

Hotel von Kraemer ska ha öppna dörrar för alla människor och se till allas behov. Vårt hotell ska vara öppet för nya rön och nya idéer. Atmosfären ska uppmuntra till tänkande och reflekterande, i en stillsam och sober miljö. Vi ska vara vänliga, inspirerande och välkomnande, med hög service, proaktivitet och idérikedom.

Med empati och...

Läs mer

Våra medarbetare

På Hotel von Kraemer månar vi om människors välbefinnande. Vi som arbetar här älskar att ge god service och vi vill göra det med själ, hjärta och genuin omtanke.

Vi vill alltid lyssna till dina behov och möta dina önskemål med största möjliga vänlighet, glädje och effektivitet. Det bästa vi vet är att arbeta för att du ska ha en minnesvärd hotellvistelse med utrymme för inspiration, reflektion och öppna sinnen.

Läs mer

Miljöpolicy

Vi tänker på miljön – Gör det du också.

Mer information om vårat miljöarbete kommer inom kort att läggas upp på denna sida.

 

Miljöpolicy